Groep 2

In groep 2 wordt les gegeven door juf Natascha. Samen met groep 1 doen we leuke spelletjes binnen of buiten. Wij hebben onze eigen hoek in de klas om te werken, dit noemen wij de leerhoek. We gymmen op dinsdag- en donderdagmiddag in de sportzaal. Gym wordt gegeven door juf Suzanne en door onze eigen juf. 

Op woensdag mogen we altijd speelgoed van thuis meenemen om het aan elkaar te laten zien en natuurlijk om er mee te spelen. We eten in de middag samen onze lunch op school. We gaan tot 14:00 uur naar school elke dag. 

Dit leren wij

Wij werken/leren het hele jaar over verschillende thema's. Daar worden dan boekjes en gedichtjes over gelezen, liedjes over gezongen, woorden en letters bij gezocht en werkjes over gemaakt.

's Morgens als we op school komen, staan onze stoelen al aan een tafel. Daar doen we dan onze start- /inloopopdracht. Soms nog even samen met papa en/of mama. Op maandag staan de stoelen in de kring met een kar met boekjes of spelletjes waaruit we kunnen kiezen als we vroeg op school zijn. We beginnen dan altijd met de praatkring, we hebben elkaar op maandag zoveel te vertellen. Na de inloop gaan we in de kring, dan doet juf iets met ons allemaal samen: een spel, een verhaal of een lied. Ook weleens iets met letters en cijfers. Of toneelstukjes. Daarna gaan we aan het werk. Juf doet dan iets met een groepje. De rest kiest iets van het takenbord. Daar staan voor een hele week werkjes op, die passen in ons thema, zo leren wij zelf al iets te plannen. Vaak doen we ook iets met twee of drie kinderen, dan leren wij goed samenwerken. We spelen ook graag in de poppenhoek, bouwhoek of boekenhoek. Bijna elke week leren wij een letter. Die komt dan op het magneetbord en we hebben ook bussen met de letters. We zoeken dingen die met die letter beginnen en we mogen het ook al opschrijven. Dat vinden we erg leuk. Juf leert ons ook al veel over cijfers en andere dingen die met rekenen te maken hebben. We hebben hele leuke taalpoppen en rekenpoppen die ons daarbij helpen.

We werken altijd in een thema, bijvoorbeeld over de wereld, de zomer of over de natuur. Dit doen we aan de hand van IEYC. Later, in de middenbouw, noemen we dat IPC. 

Oefensites

Op de Ipad en op de computer kunnen wij ook veel leerzame dingen doen. Dat doen we op school ook regelmatig. Maar thuis kan dat ook. Hier zijn een paar sites, die voor kleuters leuk zijn:

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT