Groep 1

In groep 1 wordt les gegeven door juf Natascha. Samen met groep 2 spelen we een poosje buiten of doen een spel binnen.

Op dinsdagmiddag hebben we gym in de sportzaal met juf Suzanne en op donderdagmiddag van onze eigen juf. Op woensdag mogen we altijd speelgoed van thuis meenemen om aan elkaar te laten zien en natuurlijk om er mee te spelen. We eten altijd onze lunch op school, want we gaan tot 14:00 uur naar school elke dag. 

Dit leren wij

Wij werken/leren het hele jaar over verschillende thema's. Daar worden dan boekjes en gedichtjes over gelezen, liedjes over gezongen, werkjes over gemaakt, hoeken van gemaakt en nog veel meer. 's Morgens als we op school komen, staan onze stoeltjes al aan een tafel. Daar doen we dan onze start/inloop opdracht. Soms nog even samen met papa en/of mama. Op maandag staan de stoeltjes in de kring met een kar met boekjes of spelletjes waaruit we kunnen kiezen als we vroeg op school zijn. We beginnen dan altijd met de praatkring, we hebben elkaar op maandag zoveel te vertellen. In de kring doet juf ook van alles met ons allemaal samen: een spel, een dansje, een verhaal of een lied. Daarna gaan we aan het werk. Juf doet dan iets met een groepje. De rest kiest iets van het takenbord. Daar staan voor een hele week werkjes op, die passen in ons thema, zo leren wij zelf al iets te plannen. Vaak doen we ook iets met twee of drie kinderen, dan leren wij goed samenwerken. We spelen ook graag in de poppenhoek, bouwhoek of boekenhoek. Natuurlijk spelen we elke dag buiten op ons mooie schoolplein aan de rand van het bos. We hebben daar een prachtig verkeersplein en heel veel fietsjes en steppen. Ook zijn we te vinden in het bos, we hebben namelijk een prachtig speelbos in Kerkenveld. Of in de speeltuin, dat is ook naast de school.

We werken altijd in een thema, bijvoorbeeld over de wereld, de natuur of de winter. Dit doen we door de methode IEYC te volgen, later in de middenbouw wordt dit het vak IPC genoemd. 

Oefensites

Op de Ipad en op de computer kunnen wij ook veel leerzame dingen doen. Dat doen we op school ook regelmatig. Maar thuis kan dat ook. Hier zijn een paar sites, die voor kleuters leuk zijn:

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT